Dziękujemy NEXERA HOLDING Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie za przekazanie Piotrowskiej Fundacji Talentów darowizny w wysokości 13 041,00 zł (słownie: trzynaście tysięcy czterdzieści jeden złotych). Dzięki darowiźnie sfinansowano: zakup i montaż instalacji klimatyzacji w sali do ćwiczeń i w szatni oraz zakup i montaż rolet okiennych w sali do ćwiczeń.

Nexera Holding Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie prowadziła Projekt NEXERA Heroes wspierający promowanie zdrowego stylu życia, w którym wykorzystywany jest ustanowiony przez NEXERĘ archetyp bohatera. W ramach Projektu wprowadzono przeliczanie kroków wykonanych przez cały zespół NEXERY w ten sposób, że za każdy 1 000 kroków wykonanych przez członków zespołu NEXERY, NEXERA przeznaczyła 1 zł na cel charytatywny, przy czym wspierana inicjatywa powinna być umiejscowiona w którymś z regionów w jakich NEXERA prowadzi swoją działalność i mieścić się w jednej z kategorii: edukacja, sport, ekologia lub inicjatywy społeczne.
Wobec faktu, że w drugim kwartale 2021 roku zespół NEXERY wykonał łącznie 25 041 266 kroków, NEXERA przekazała na różne cele charytatywne darowizny w łącznej kwocie w wysokości 255 041,00 zł.

NEXERA postanowiła, że kwota w wysokości 13.041,00 zł zostanie przekazana na rzecz Piotrkowskiej Fundacji Talentów w Piotrkowie Trybunalskim zważywszy na to, że Fundacja oferuje dzieciom i młodzieży wszechstronne warsztaty dyscyplin cyrkowych i artystycznych nakierowanych na wspieranie ich wszechstronności oraz motywuje do działania, daje szanse zmierzyć się z własnymi ograniczeniami a poprzez zabawę i treningi umożliwia osiąganie określonych wyników i umiejętności.

Bardzo dziękujemy za wsparcie naszej Fundacji dzięki czemu polepszy się komfort prowadzonych zajęć. Dziękujemy całemu zespołowi Nexery, który przyczynił się do uzbierania tej kwoty i przekazania właśnie nam darowizny.